Nieuw: Brussels Nature Run: lopen en wandelen langs verborgen groene parels

bnr2904RG

De gloednieuwe Brussels Nature Run op zaterdag 29 en zondag 30 mei is de nieuwe parel aan de kroon van de Nature Trail Series, de verzameling van de meest groene loop- en wandelevenementen van ons land. In de Brussels Nature Run zullen de deelnemers de verborgen pareltjes van de glooiende en groene noordwestelijke rand van onze hoofdstad ontdekken.

Iedereen kent het Zoniënwoud, maar Brussel is veel meer dan dat. De Nature Trail Series ging op zoek naar een nog mooier stukje Brussel en vond dat in de omgeving van Jette.

VRT-journalist en gepassioneerd hardloper Tim Verheyden gaat meermaals per week lopen in de groene omgeving van Jette en de glooiende Brabantse Kouters en tekende het parcours van de Brussels Nature Run uit. “Het is fascinerend hoe snel je weg van de wereld en de drukke stad bent en je in een groene biotoop en tussen de velden bevindt. Er wordt intussen ook hop gekweekt voor het lokale bier Houblons de Bruxelles“, aldus Verheyden.

Een andere trekpleister van het parcours is het Laarbeekbos. Het heeft een oppervlakte van 34 hectare en vormt daarmee het grootste bosgebied in het noorden van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. “Hier zie je nog afgetekend de plek waar ooit een Gallo-Romeinse villa stond”, weet de sportieve VRT-journalist en streekkenner. “En eens je de verborgen tunnel onder de Grote Ring rond Brussel doorsteekt, ontdek je de velden waar miljoenen spruiten worden gekweekt. Aangevuld met voetwegen en heuvels wordt dit een stevige trail.”

Lopers en wandelaars kunnen op 29 en 30 mei kiezen voor een tocht van 9, 16 of 26 km. Start en finish bevinden zich in Jette, aan Gemeentelijke Basisschool Poelbos. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen. Om voldoende afstand te garanderen zullen de deelnemers per dag verspreid starten in waves tussen 8u30 en 15u. Het aantal startplaatsen per wave is beperkt.

Minister Gatz: “Hier verlangen we allemaal naar”

“Ik ben ontzettend blij de eerste editie van de Brussels Nature Run te mogen verwelkomen”, zegt Brussels minister Sven Gatz. “Dankzij deze honderd procent coronaveilige organisatie zal iedereen de verbluffende en groene noordwestelijke kant van Brussel kunnen ontdekken. Ik ondersteun meer dan ooit verantwoorde initiatieven die lichaamsbeweging koppelen aan de ontdekking van onze mooie regio. ‘De draad van het normale leven weer opnemen’, we hebben er nood aan en verlangen er allemaal naar. De Brussels Nature Run op 29 en 30 mei geeft ons een eerste en heel concrete gelegenheid om naar uit te kijken.”

Nature Trail Series

De Brussels Nature Run maakt deel uit van de Nature Trail Series. Tijdens deze Nature Trails loop of wandel je doorheen de mooiste plekjes natuur in ons land. De eerstvolgende afspraak is de Runners’ Lab Abdijentocht, van 13 tot 16 mei in de Merodebossen rond de abdijen van Averbode en Tongerlo. Ook de inschrijvingen voor de Keytrade Bank Crêtes de Spa (25-27 juni) zijn reeds geopend.

Deel dit bericht