Over Nature Trail Series

Events

Loop of wandel in de volle natuur, voor meer natuur! Elke Nature Trail biedt je diverse parcours door het groen en de natuur, steeds over onverharde wegen en paden, van eerder gezapig tot pittig. In samenwerking met Natuurpunt en het Agentschap voor Natuur en Bos kunnen we unieke stukken openstellen waar je normaal als loper of fietser niet komt.

De Nature Trails bieden elk jaar een reeks topevents aan in het midden van de natuur. Bovendien beweeg je niet alleen in de natuur, je zorgt er tegelijk ook voor. Elke deelnemer doet een maximale inspanning met een minimale impact. Elke voetafdruk die hier gezet wordt is sowieso kleiner dan elders. Op de nieuwe events uit de Series wordt niet met wegwerpbekertjes gewerkt en worden er zo min mogelijk sporen nagelaten. Meedoen? Natuurlijk!

Natuurpunt

Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging met meer dan 100.000 leden. We beschermen kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Natuurpunt beheert meer dan 22.800 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden. De vrijwilligers nemen het initiatief: ze zorgen voor aankoop, beheer en openstelling van natuurgebieden. Daarbij worden ze bijgestaan door professionele ploegen.

Met vele honderden wandelpaden, zitbanken en speelbossen geven we iedereen de kans van de natuur te genieten. In elke Vlaamse gemeente zijn afdelingen en werkgroepen actief. Natuurpunt brengt mensen samen. Elk jaar organiseren we duizenden activiteiten: gegidste wandelingen, beheerwerken, cursussen en workshops. www.natuurpunt.be

Agentschap voor Natuur en Bos

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), een agentschap van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuur. Het agentschap staat in voor het beleid, het duurzaam beheren en het versterken van natuur samen met alle partners. Een van de primaire doelstellingen is bovendien de natuur toegankelijk te maken, de natuur laten beleven.

Joggen wordt steeds populairder. En in het groen is het nog gezonder. Ontdek al lopend de natuurpracht in al onze gebieden, want het kan gewoon overal waar ook kan gewandeld worden. Het Agentschap voor Natuur en Bos wil in samenwerking met Sport Vlaanderen ook een aantal uniform bewegwijzerde natuuromlopen creëren. Energieboost gegarandeerd!

www.natuurenbos.be/activiteiten/natuurlopen

Official Supplier

Etixx fuels your goal

Etixx Sports Nutrition biedt sporters een gezonde ondersteuning voor duurzame sportprestaties. Dankzij onze samenwerking met Etixx Sports Nutrition zal je tijdens jouw voorjaarsklassieker kunnen genieten van een kwalitatieve bevoorrading met Etixx producten (Isotonic, Energy gel, Energy Sport Bar,…). Daarnaast zal je ook kunnen genieten van exclusieve acties en kortingen op het Etixx gamma bij de inschrijving en na het evenement. Op die manier kunnen we alle sportievelingen begeleiden in het voorbereiden en het behalen van de finish!

Go the extra mile with Etixx

Voldoende trainen is de sleutel tot succes, maar zonder een dagdagelijks gezond voedingspatroon en de juiste sportvoeding voor, tijdens en na elke inspanning, lukt het nooit om met trainen alleen je volle potentieel te bereiken. Sporters hebben in het algemeen – door hun fysieke inspanningen – ook een hogere behoefte aan vitaminen en mineralen. De verminderde aanwezigheid van vitaminen en mineralen in onze groenten en fruit in vergelijking met pakweg 20 jaar geleden, gecombineerd met een te lage inname ervan (door een vaak ongezond voedingspatroon), zorgt ervoor dat ook lopers hiervoor extra aandacht moeten hebben. Extra supplementen worden om die reden sterk aanbevolen.

Het complete Etixx sportvoedings- en supplementengamma ondersteunt je hierin perfect, alle producten voldoen dan ook aan de hoogste kwaliteitseisen en dragen het Informed Sports kwaliteitslabel.

Om de deelnemers optimaal te begeleiden bij de keuze van de meest geschikte sportvoeding in de voorbereiding en tijdens de loopevenementen, heeft Etixx een pagina ontwikkelt met specifiek advies voor lopers.