In de 7de hemel lopen of wandelen tijdens de Lampiris Abdijentocht

abdijen1302

Hemelvaartsdag (21 mei) is traditiegetrouw de dag van de Lampiris Abdijentocht, een 16 km lange tocht tussen de abdijen van Averbode en Tongerlo. Dat de bossen tussen deze abdijen tot de mooiste stukken groen van België behoren is algemeen geweten. Dit jaar gaat de looprichting van Averbode naar Tongerlo. Inschrijven kan vanaf nu!

Starten doen de deelnemers dit jaar in Domein De Vijvers in Averbode, van daar gaat de tocht 16 km lang doorheen prachtige natuur richting de abdij van Tongerlo. Aan de finish in Tongerlo wacht er voor iedere (meerderjarige) deelnemer een lekker abdijbiertje. De organisatie voorziet shuttlebussen tussen start en finish.

OOK VOOR WANDELAARS

Dit jaar kan je als wandelaar opnieuw kiezen voor een parcours van 16 of 34 km. Deelnemers aan de korte afstand wandelen van de abdij van Averbode naar Tongerlo. Dubbel plezier op de tocht van 34 km, je wandelt van Tongerlo naar Averbode en via een andere weg weer terug . De start van deze afstand ligt niet in Averbode, zoals deze van de 16 km, maar in Tongerlo. Wandelaars die deelnemen aan de 34 km krijgen een lekkere pastamaaltijd onderweg om terug op krachten te komen.

38ste EDITIE

Averbode is een deelgemeente van Scherpenheuvel-Zichem en burgemeester Manu Claes is trots dat zijn stad een prominente rol speelt in de 38-jarige geschiedenis van het event. “De Abdijentocht is een klassieker geworden. Joggen of wandelen van abdij naar abdij door de prachtige natuur van het Merodegebied én genieten van de vele cultuurhistorische monumenten, waaronder de beide abdijen. Natuur en cultuur gaan hier hand in hand!”

Claes wordt bijgetreden door zijn collega Guy Van Hirtum, de burgemeester van Westerlo, waarvan Tongerlo een deelgemeente is. “De Abdijentocht 2020 van Averbode naar Tongerlo, van het mooie Hageland naar de prachtige Kempen. Dit is een ‘topklassieker’ voor lopers en wandelaars!”

MOOISTE TOCHTEN DOOR DE NATUUR

De Lampiris Abdijentocht is het tweede event van de Lampiris Nature Trail Series. Daarin doorkruisen deelnemers al lopend of wandelend de mooiste plekjes natuur die ons land te bieden heeft. Op zaterdag 28 maart mag de Lampiris Crêtes de Spa de spits afbijten. In het najaar volgen nog drie events waar sportieve natuurliefhebbers van zullen smullen. De Trail de L’Abbaye en Leuven Nature Trail kunnen we alvast bekendmaken, de derde locatie ontdek je zeer binnenkort!

Deel dit bericht