Regen bederft de pret niet in de Lampiris Leuven Nature Trail

1XDP0293cut

Op zondag 23 september stond in en rond Leuven de Lampiris Leuven Nature Trail, de vierde manche van de Lampiris Nature Trail Series, op het programma. Een uniek loop- en wandelevenement, speciaal geörganiseerd om een zo laag mogelijke impact op milieu en omgeving na te laten.

De deelnemers verzamelden op het Martelarenplein bij het station van Leuven, waar ze hun startnummer konden afhalen. Van daaruit vertrokken ze naar de startplaatsen van het evenement. Dit gebeurde aan de hand van een QR code die als treinticket gold. Geen papieren treintickets, geen afval. Degenen die zich voor de 11km hadden ingeschreven, vertrokken richting Oud-Heverlee, de start van de 16km en 25km lag in Sint-Joris-Weert.

Het klassement werd opgemaakt op basis van de netto-tijden. Op beide locaties lag een timingmat voor de lopers. Het traject voerde de deelnemers volledig door het groen, via Heverlee Bos, de Abdij van Park en de groene rand rond Leuven terug naar het centrum van de studentenstad.

Het werd een heroïsche dag voor de ruim 1500 sportievelingen, die het traject van start tot finish door de gietende regen aflegden. Het parcours werd dan nog eens onvermijdelijk zwaarder naarmate de dag vorderde. Het was een uitdaging, maar geen onoverkomelijke. De eerste editie van deze trail bleek uiteindelijk dan ook een groot succes!

Deel dit bericht