Gloednieuwe Keytrade Bank Trail Knokke-Heist verwelkomt op 27 november lopers en wandelaars

Op zondag 27 november vindt de eerste editie van de Keytrade Bank Trail Knokke-Heist plaats. Dit gloednieuwe loop- en wandelevent maakt deel uit van de Keytrade Bank Nature Trail Series, de verzameling van de meest groene loop- en wandelevenementen van ons land. Trails zijn enorm populair en nu is er dus een nieuwe trail aan onze Oostkust. Online inschrijven kan vanaf nu!

“De keuze voor een nieuwe trail aan zee was snel gemaakt”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports. “In Knokke-Heist heb je een heel afwisselend landschap met naast duinen en strand ook prachtige bossen en weidse velden. En uiteraard is er ook de passage langs het Zwin. Erg boeiend dus.”

Er is op 27 november keuze uit drie afstanden: 8 km, 16 km en 22 km. Start en finish liggen in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park. Er wacht de deelnemers een gevarieerd parcours langs veldwegen, duinen, en bos. Alle afstanden doorkruisen het Blanckaertduinbos, de twee langste afstanden trekken ook een stukje over het strand, door de Zwinduinen en Polders en langs de rand van het Zwin. Per afstand is er een gezamenlijk startmoment, maar er is ook de mogelijkheid om vrij te starten na de groepsstart.

De Keytrade Bank Trail Knokke-Heist maakt deel uit van de Keytrade Bank Nature Trail Series, de verzameling van de meest groene loop- en wandelevenementen van ons land. De Nationaal Park Run & Walk Maasmechelen opende op 19 februari de reeks. Daarna volgden de Crêtes de Spa (26 maart), de Brusssels Nature Run & Walk (18 april), de Abdijentocht (26 mei) en de Trail de l’Abbaye (1 oktober). De Keytrade Bank Mijnentocht is op 18 december het zevende en laatste evenement in de rij.

Deel dit bericht